Regisztráció és bejelentkezés

A Balatoni Hajózási Zrt. siófoki telephelyének környezeti értékelése

Dolgozatomban a turizmus, azon belül a turizmus magyarországi helyzetét és a Balaton–régió turisztikai jellemzőit, a Balaton-régió sajátosságait, különös tekintettel a vízi turizmusra vizsgálom. Áttekintem a vízi turizmus formáit, majd kitérek Siófok helyzetének elemzésére.

Dolgozatom központi témája a Balatoni Hajózási ZRt. siófoki telephelyén végzett tevékenység elemzése fenntarthatósági szempontból. Célul tűztem ki, hogy (helyszíni vizsgálatok és vállalati dokumentumok alapján) végzett részletes adatgyűjtés eredményeként értékelem a tevékenységek környezeti hatásait.

Áttekintem a siófoki telephelyen működtetett technológiákat és ezeknek a technológiáknak a környezetvédelmi szempontból vett lehetséges fejlesztéseket, korszerűsítési lehetőségeket. A tevékenységek alapján a környezeti hatásokat a levegő- és vízterhelésre, továbbá a keletkező hulladékokra koncentrálva azonosítom. Munkámat a vállalat egészét átfogó, az MSZ EN ISO 14001 szabvány szerint működtetett rendszer modelljébe illesztve végzem, hogy javaslatokat tudjak megfogalmazni a környezetterhelés lehetséges csökkentésére, megelőzésére.

szerző

  • Dobos Döniz
    környezetmérnöki
    nappali

konzulens

  • Dr. Kósi Kálmán
    c. egyetemi tanár, Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék

helyezés

Jutalom