Regisztráció és bejelentkezés

Fenntarthatóság az irodai tevékenységben

Az ipari és a mezőgazdasági termelés környezeti hatásai napjainkban már nyilvánvalóvá váltak, de sokan megfeledkeznek arról, hogy tevékenységük során a termelő szektoron kívül a szolgáltatásokat végző szervezetek is használják a környezeti elemeket.

Éppen ezért tartom fontosnak a fenntarthatóság követelményeinek a vizsgálatát az intézményi szektor objektumaira (irodaházak) vetítve. Szakirodalmi kutatásra támaszkodva szeretném elvégezni az irodai tevékenység környezeti hatásainak értékelését. Témaválasztásomat egy olyan irodatechnikai berendezéseket értékesítő vállalat inspirálta, ahol helyismerettel és személyes kapcsolatokkal is rendelkezem.

Az általam választott irodaépület környezeti szempontú értékelése, és az ott működő vállalat tevékenységének ökotérképezése mellett kiemelt figyelmet fordítanék az épület energiafogyasztására, energiahatékonysági célok megfogalmazására, hiszen hazánkban az energia felhasználásának jelentős részét az épületek üzemeltetése, fenntartása teszi ki.

Dolgozatom részét képezi az is, hogy következtetéseket, javaslatokat fogalmazok meg a környezeti teljesítmény javítására.

szerző

  • Mesterházy Veronika Mária
    Regionális és környezeti gazdaságtan MSc
    mesterképzés (MA/MSc), nappali

konzulens

  • Dr. Kósi Kálmán
    c. egyetemi tanár, Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék

helyezés

Jutalom