Regisztráció és bejelentkezés

Meddig biztos a kutya vacsorája? Avagy a Rex Kutyaotthon Alapítvány fenntarthatósági elemzése

A közgazdaságtudományokban a környezetre úgy tekintünk, mint egy összetett, különleges erőforrásra, mely többféle szolgáltatást nyújt számunkra és életben tart minket. Ezért figyelembe kell vennünk a környezetünket érő hatásokat, hiszen a jelen generáció feladata a jövő generációinak érdekvédelmét biztosítani.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány ezen nemes feladataként az ember és az állatok harmonikus együttélésének biztosítását, a felelős állattartásra való nevelést, a kóbor állatok létszámának csökkentését, valamint az állatok értelmetlen szenvedésének megakadályozását tűzte ki célul. Feladataikat, célkitűzéseiket magas színvonalú állatvédelmi és állatmentő szolgálat működtetésével, nyilvános állatvédelmi iroda és állat-örökbefogadási központ fenntartásával valósítják meg. Az Alapítvány szakmailag felkészült, tapasztalt munkatársai feladataik elvégzése során hisznek abban, hogy a társadalmat átfogó, hatékonyan működő állatvédelmet csakis közösen, a civilek és a hatóságok összefogásával lehet megvalósítani.

A dolgozatban bemutatásra kerül, hogy a fejlődési lehetőségek ki- és felhasználásával középtávon fenntartható-e az Alapítvány működése. Amennyiben a vizsgálat során az igazolódna, hogy e fenntarthatóság a megfogalmazott célok elérésével nem valósulhat meg, úgy jelen pályamunka keretén belül kidolgozásra kerül a gazdasági területet érintő olyan javaslati csomag, mely stabil pályára állíthatja a működést.

szerző

  • Szlancsik Renáta
    Regionális és környezeti gazdaságtan MSc
    mesterképzés (MA/MSc), levelező

konzulens

  • Dr. Valkó László
    címzetes egyetemi tanár, Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék

helyezés

Jutalom