Regisztráció és bejelentkezés

Inspiratív környezet a hatékonyságnövelés és monotonitáskerülés szolgálatában a munkahelyen

A dolgozat célja a munkavégzés hatékonyságát befolyásoló, pozitív és negatív hatású tényezők feltárása, különös tekintettel a monotonitást csökkentő, valamint elkerülő lehetőségek vizsgálatára személyes és környezeti szinten. Előbbihez sorolva a célok meghatározását, a mindfulnesst, a flow élményt, illetve az unalom redukálását, utóbbihoz a támogató környezetet, az innovatív ötleteket elősegítő irodai miliő kialakítását.

Személyes szint

Gyakorlatban alkalmazható technikák az elhivatottság, feladatban való elmélyülés elérése érdekében. Flow a mindennapi munkában, és annak pozitív következményei (fluktuációra és elégedettségre gyakorolt hatása, növekvő hatékonyság). Mindfulness és multitasking kérdése. A meghatározott célú munkafolyamatok hatása a munkavégzésre.

Környezeti szint

Miért éri meg a szervezetnek, hogy befektessen a munkakörnyezetbe? Munkatársi és vezetői környezet. Innovatív terek konkrét példákon keresztüli bemutatása.

Kutatási tervezet:

Fókuszcsoportos beszélgetésre alapozott kérdőíves vizsgálat során felmérni az elégedettséget az irodai terekkel kapcsolatban (támogató és semleges környezet), valamint a munkavégzés hatékonyságának személyi tényezőinek vizsgálata (célok, flow, mindfulness, unalom, monotonitás). Kreativitás és unalom, illetve célok és unalom kapcsolata.

szerző

 • Balogh Blanka
  Pszichológia mesterszak MA
  mesterképzés (MA/MSc), nappali

konzulensek

 • Dr. Kun Ágota
  egyetemi docens, Ergonómia és Pszichológia Tanszék
 • Dr. Németh Edit
  adjunktus, Ergonómia és Pszichológia Tanszék

helyezés

Jutalom