Regisztráció és bejelentkezés

Hogyan válasszunk gyermekcipőt? - Gyermek lábbelik megfelelőségértékelése

Dolgozatomban a Magyarországon forgalomban lévő gyermek lábbelik termék megfelelőségével foglalkozom. Bemutatom, hogy mi alapján, és milyen úton vizsgálják be a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál a veszélyesnek tűnő gyermek lábbeliket, s mire nem terjednek ki ezek a vizsgálatok.

Ennek kapcsán feldolgozom az utóbbi évek vizsgálati statisztikáit és RAPEX jelentéseit, amivel rávilágíthatok a gyermek lábbelikkel kapcsolatos legnagyobb hiányosságokra, veszélyekre. Külön kitérek a gyermek lábbelik ortopédiailag helyes kialakítására és az ennek hiányából származó veszélyekre, fejlődési rendellenességekre. Továbbá foglalkozom a gyermek lábbelik veszélyeiből fakadó kockázatértékeléssel is.

Kérdőíves kutatásomban arra keresem a választ, hogy a fogyasztók milyen szempontok alapján, mennyire tudatosan választják ki a gyermekek számára a lábbeliket. Dolgozatommal azt a nemes célt szeretném szolgálni, hogy felhívjam a fogyasztók figyelmét a lehetséges veszélyforrásokra és a tudatos vásárlásra, illetve rávilágítsak azokra a problémákra, amelyekre jelenleg nincs megfelelő szabályozás.

szerző

  • Kocsis Adél
    ipari termék- és formatervező mérnöki
    nappali alapszak

konzulens

  • Dr. Berki-Süle Margit
    egyetemi adjunktus, ELTE GTI (külső)

helyezés

I. helyezett