Regisztráció és bejelentkezés

Kockáztass

Gondolkoztak már azon, hogy hogyan lehet érzelmeket kifejezni egyszerű formákkal? A kocka az egyik legősibb forma, mégis napjainkban is meghatározó alakzat maradt. A formák méretével és különféle elrendezésekkel képesek vagyunk gondolatokat, történeteket elmesélni, ami mindenki számára értelmezhető.

Már gyerekként is sokszor használhattunk építőelemeket, amiket különféle módokon rakosgattunk, variáltunk, építettünk vagy éppenséggel leromboltuk azokat. Ebben az életkorban ezt a folyamatot játékként fogjuk fel, élvezettel kísérletezünk a formákkal. Közben a kreativitásunk és a képzeletünk átalakítja a formákat képekké, alakzatokká. Minden formához más és más képzetet társíthatunk. Mi lenne, ha felnőttként is elővennénk ezeket a formákat, és tudatosabban vagy épp ellenkezőleg, a gyerekkori intuícióhoz visszanyúlva építkeznénk belőlük. Ez egy olyan önkifejező nyelv lehetne, amit sokan megértünk, különösebben magyarázat nélkül.

Az alábbi gondolatmenetet folytatva készítünk egy videót, amelyen mi is érzelmeket és hangulatokat fejezünk ki. Ellentéteket, átalakulási folyamatokat jelenítünk meg, miközben új formákat, kompozíciókat, térhelyzeteket keresünk és alkotunk. Célunk, hogy a nézőkből is érzelmeket váltsunk ki, és mindenki a szubjektív élményei, tapasztalatai alapján értelmezze.

A folyamatot népszerűsítve, szeretnénk interaktívvá tenni a prezentációnkat azzal, hogy sok különböző méretű kockákat állítunk ki közönség felé, hogy Önök is kipróbálhassák, és a kockákból saját formákat alkothassanak, gondolatokat fejezhessenek ki.

Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a résztvevők is át tudják-e élni ezt a folyamatot, vissza tudnak-e érkezni a kezdetekhez, és a gyerekkori kíváncsiságot, játékosságot és képzelőerőt feleleveníteni a kockák használatával.

csatolmány

szerzők

 • Daday Brigitta
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés
 • Vida Melinda Mária
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés

konzulens

 • Dr. Pintér András Ferenc
  egyetemi tanársegéd, Rajzi és Formaismereti Tanszék

helyezés

III. helyezett