Regisztráció és bejelentkezés

Crowded

Kinézetünkkel üzenetet közvetítünk a többi ember felé, melyet főleg személyiségünk alakít, de sokszor a társadalom is nagyban befolyásol.

Bizonyos gondolatok alapján képet alkotunk magunkon magunkról, ezt láthatja mindenki nap mint nap. Az utcán szembejövő idegenekben sokféle gondolatot ébreszthet ez a kép, de sokak úgy haladnak el mellettünk hogy nem néznek meg alaposabban, így semmilyen gondolat nem ébred bennük a kinézetünkkel kapcsolatban. Mások viszont felfigyelnek a megjelenésünkre es különböző vélemény alakulhat ki bennük, akár pozitív, akár negatív irányban.

Az így létrejött kettőség miatt választottuk technikánknak az anaglif képalkotást.

Az így alkotott képek a 3 dimenziós látvány létrehozására képesek, általában 2 szín használatával (vörös, cián). A 2 eltérő színréteg azonos képtérben helyezkedik el, így jöhet létre a tér mélységérzete. A színek kettőssége miatt legtöbbször a téma is hasonló, két különböző nézőpont felhasználásával készül. Ha a vörös és cián ábra azonos, az anaglif (két színű lencsével ellátott) szemüveg segítségével 3D-ben láthatjuk a fényképet. A két kép eltérése esetén a vörös lencse kiszűri a vörös színnel alkotott képet, és láthatóvá teszi a ciánkék alkotást, a másik lencsével pedig pont fordítva.

Az anaglif képalkotásnak ezt a tulajdonságát használtuk ki az alkotásunk elkészítésekor, amelynek célja, hogy bemutassuk a különböző nézőpontok és a részletek fontosságát. Véleményünk szerint ott rejlik valahol minden ember különlegessége.

csatolmány

szerzők

 • Farkas Ajsa
  Építészmérnöki nappali alapképzés (BSc)
  alapképzés (BA/BSc)
 • Dávid Noémi
  Építészmérnöki nappali alapképzés (BSc)
  alapképzés (BA/BSc)

konzulens

 • Dr. Pintér András Ferenc
  egyetemi tanársegéd, Rajzi és Formaismereti Tanszék

helyezés

II. helyezett